ABD Başkanı Biden, 19 kişiye “Başkanlık Özgürlük Madalyası” taktı

Joe Biden, ABD’de En Yüksek Sivil Nişanı 19 Kişiye Verdi

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinde verilen en prestijli sivil nişan olan “Başkanlık Özgürlük Madalyası”nı 19 kişiye takdim etti.

Beyaz Saray’da gerçekleşen törende madalyaları veren Biden, yaptığı konuşmada, “Hep birlikte ülkemizde muazzam bir iz bıraktınız.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın başkanlık döneminde son kez katıldığı törende, spor, sanat, müzik, sinema gibi farklı alanlardan insanlar nişana layık görüldü.

Ödül alanlar arasında eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerikalı milyarder George Soros’un oğlu Alex Soros, sinema dünyasından Micheal J. Fox ve Denzel Washington, futbolcu Lionel Messi, basketbolcu Magic Johnson ve İrlandalı rock grubu U2’nin solisti Bono yer aldı.

Gazze’de insani yardımlarıyla tanınan Dünya Merkez Mutfağı Direktörü Jose Andres de ödül alanlar arasında bulunmaktadır.

Diğer ödül sahipleri ise şunlardır: “Anna Wintour, Ashton Baldwin Carter adına eşi Stephanie Carter, Tim Gill, Jane Goodall, Robert F. Kennedy adına kızı Kathleen Kennedy, Ralph Lauren, Bill Nye, Fannie Lou Hamer adına Doris Hamer Richardson, George W. Romney adına Mitt Romney, David Rubenstein ve George Stevens, Jr.”

Başkanlık Özgürlük Madalyası, ABD’de verilen en yüksek sivil onuru temsil etmektedir. (AA)


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı. Vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Pakistan’da askeri konvoya saldırı: 13 asker yaşamını yitirdi

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda 13 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. 13 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki Kuzey Veziristan bölgesinde ilerleyen bir askeri konvoyun yakınında …