Amerika Birleşik Devletleri’nde ikinci başkanlık döneminde göçmenlere karşı sıkı önlemler alan Donald Trump’ın yeni planı gün yüzüne çıktı. AP tarafından ulaşılan bir göçmen barınaklarına gönderilen e-postada, 14 yaş ve üzerindeki çocuklara ülkelerine gönüllü olarak dönmeleri karşılığında 2.500 dolar ödeme yapılacağı belirtildi.
E-postada çocuklardan 24 saat içinde yanıt vermeleri istenirken, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) teklifin ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir açıklama yapmadı. Ayrıca, teklifi reddeden çocuklar için herhangi bir cezanın olup olmayacağına dair bilgi verilmedi. Barınak yöneticilerinden ise teklifi dört saat içinde onaylamaları istendi.
ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE), teklifin başlangıçta 17 yaşındakiler için geçerli olacağını belirtirken, ödemenin ilgili hakimin talebini kabul etmesi ve kişinin ülkesine vardıktan sonra gerçekleşeceğini açıkladı.
Ülkede daha önce yasal statüleri iptal edilen göçmenlere ülkeden ayrılmaları gerektiği konusunda e-posta gönderilmeye başlandığı, ayrıca terk işlemlerini başlatanlara seyahat yardımı yapılacağı ve ülkelerine varmaları halinde bin dolar ödeme yapılacağı duyurulmuştu.
