105 kişinin öldüğü Bilge Sitesi davasında karar çıktı

Osmaniye’de İmar Skandalı Davası Karara Bağlandı

Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında tutuklu fenni mesul Ayhan Gedik, cezaevinde bulunduğu sırada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden duruşmaya katıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar arasında belediyenin eski İmar Müdürü Kadir Kara, Hülya İnan, Mustafa Nalbant, Haluk Koç, Mustafa İpek ve Faruk Pilge yer aldı. Eski İmar Müdürlüğü görevlisi Sevinç Ayşe Argun ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Ancak sanıklar suçlamaları kabul etmediklerini savunarak mahkemeye kendilerini savundu.

Mahkeme heyeti, Kadir Kara, Ayhan Gedik, Sevinç Ayşe Argun ve Haluk Koç’u “bilinçli taksirle asli kusurla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 21’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Faruk Pilge ve Mustafa İpek ise “basit taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 8’er yıl ceza aldı. Hülya İnan ve Mustafa Nalbant ise beraat etti.

Mahkeme heyeti, Kadir Kara ve Haluk Koç’un tutuklanmasına, Sevinç Ayşe Argun hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına, Ayhan Gedik’in tutukluluğunun devam etmesine, Faruk Pilge ve Mustafa İpek’in adli kontrol tedbirlerinin sürdürülmesine, Mustafa İpek’e ise yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine karar verdi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan deprem sonucu 105 kişinin hayatını kaybettiği Osmaniye’deki Bilge Sitesi’nin müteahhitleri ve fenni mesulleri hakkında açılan davalar ana davayla birleştirilmiş ve karara bağlanmıştı.

Odaatv.com

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e telefon: Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i telefonla arayarak, evinde elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Malavi’deki Müslümanlar bayram namazını eda etti

Malavi’de Müslümanlar, Kurban Bayramı namazı için saf tuttu. Namazın ardından cemaat birbirleriyle bayramlaştı.

Trump-Musk gerginliği sürüyor: ABD Başkanı, satın aldığı Tesla elinden çıkaracak

ABD Başkanı Trump ile Elon Musk arasında yaşanan gerginlik tırmanarak devam ediyor. ABD Başkanı’nın mart ayında satın aldığı Tesla aracını elinden çıkarmak istediği bildirildi.

Kaçan keçiyi motosikletle yakalayıp omuzlarında pazara getirdiler

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, kurban pazarından kaçan keçi, motosikletli iki kişi tarafından yakalandı. Sürücünün arkasındaki kişinin omzuna aldığı keçi, motosikletle pazara getirilerek sahibine teslim edildi.

Milyonlarca Müslüman hacı oldu

Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 2 milyon Müslüman, hacı oldu.

Elon Musk, Trump’ın ipini çekti! ‘Epstein cinsel istismar dosyasında Trump da var’

ABD Başkanı Donald Trump ile Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk arasında, vergi indirimi tasarısı üzerinden başlayan gerginlik yeni bir boyut kazandı. Musk, kamuoyuna yaptığı açıklamada, Trump’ın adının cinsel istismar suçlamalarıyla gündeme gelen …