‘Emekliler için bir asgari ücret şart’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mahalli İdareler Seçimi Sonrası Konya’da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nden sonra partisinin kazandığı Cihanbeyli ve Ereğli ilçe belediye başkanlıklarını ziyaret etmek üzere dün Konya’ya geldi. Özel, ilk olarak Cihanbeyli Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti ve daha sonra belediye önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın en düşük emekli maaşını arttırdığını duyurmasını eleştirerek, “Dün hadsiz bakan açıklama yapmış. En düşük emekli maaşını Meclis’in artırabileceğini söylemiş. Emekliler için geçim haktır. Bir asgari ücret şarttır. Bunu oylarınıza sunacağız.” dedi.

CHP’li belediyelerin SGK’ya olan borcuna da değinen Özel, “SGK’nın önünde yandaşlarının borcu olan altınları çek, getirmeyen namerttir. CHP’yi silkeleyip, buradaki işçiyi, memuru maaş alamaz hale getirip sonra yapılandırma yapmaya niyetleniyorlar.” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden kalan davası ise 11 Nisan 2025 gününe ertelendi.

  • Kaynak: İHA

Related Posts

Toplu konut inşasından tarihi şehir çıktı

Hollanda’nın Nijkerk kentinde “Wonen bij de Toren” adlı konut projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları, bölgenin geçmişine ışık tutan şaşırtıcı arkeolojik bulgularla sonuçlandı. 27 Haziran’da tamamlanan kazılarda, 13. yüzyıla ait yerleşim …

ABD’nin Ukrayna’ya füze yardımını kestiğinden haber yokmuş

Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurma kararı Washington’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’ın bile devre dışı bırakıldığı bir süreçte alındı. Cumhuriyetçiler tepki gösterdi, Colby ise sürecin Ukrayna desteğini sürdürdüğünü savundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’de yapılan Barı Şeria’yı “ilhak” çağrılarına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadelerini en güçlü biçimde reddediyoruz” denildi.

Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında dikkat çeken karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu.

72 saatlik yangından geriye yürek yakan görüntüler kaldı

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde meydana gelen ve ekiplerce üç günlük müdahalenin ardından söndürülen yangından geriye siyah bir örtü kaldı.

Lübnan Başbakanı Selam: ‘İsrail işgali sürdükçe kalıcı istikrar mümkün değil’

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, İsrail’in Lübnan topraklarının bir kısmındaki işgalini ve saldırılarını sürdürdüğü sürece ülkede kalıcı istikrarın sağlanamayacağını belirtti.