“`html
Diyarbakır’da Suç Örgütü Üyeleri Hakkında Dava Sonucu Açıklandı
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde yer alan 75 metrelik Bulvar üzerinde bulunan bir kafeteryaya ateş açılması sonucu, suç örgütüyle herhangi bir husumeti olmayan Mervan Yalçın’ın yaşamını yitirmesi üzerine, gerçekleştirilen ihbarlar ve CİMER şikayetleri doğrultusunda, Drone ve helikopter destekli bir operasyon düzenlendi ve Koyunlar suç örgütü elemanları yakalandı. Yaşanan olaylarla ilgili davanın mahkeme kararı açıklandı.
Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Duruşma
Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Cengiz Koyun ile, cinayete azmettirdikleri öne sürülen kardeşleri Bünyamin Koyun ve Muzaffer Koyun hazır bulundu.
Mahkeme, örgüt üyelerinin silahlı illegal bir yapı oluşturduğunu ve halk üzerinde baskı, korku yaratarak genel güvenliği tehlikeye soktuklarını belirtti. Suç örgütünün, bölgedeki esnafları tehdit ederek, yüksek faizle kredi verip tefecilik yaptığı tespit edildi.
Tehdit ve Cebirle Halkı Korkutma
Mahkeme, esnafları zorla tehdit edip, onları silah zoruyla korkuttuğu ve ruhsatsız silahlarla hiyerarşiye dayalı bir yapılanma içinde hareket ettiğini vurguladı. Ayrıca, sanıkların yürüttüğü illegal eylemlerin, Cengiz Koyun’un talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
Cengiz Koyun’a Hapis Cezası
Cengiz Koyun, suç örgütü kurmak ve yönetmektan 5 yıl, kasten yaralamaktan 5 yıl 1 ay ve birden fazla kişiyle silahla yağma suçundan 12 yıl hapis cezalarına çarptırılarak toplamda 22 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edilmiştir. Mahkeme, bu karar doğrultusunda Cengiz Koyun’un tahliye edilmesine hükmetti.
Diğer sanık Muzaffer Koyun, Mervan Yalçın’ı olası kastla öldürmekten 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bünyamin Koyun ise aynı suçlamadan 25 yıl hapis almıştır. Her iki sanık da tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.
Tüccarlar ve Tefecilik İddiaları
CİMER ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ihbarlarda, Cengiz Koyun’un tefecilik faaliyetleri gerçekleştirdiği, yüksek faizle kredi veren bir yapının lideri olduğuna dair detaylar sunuldu.
Mahkeme Kararına İtiraz
Örgüt lideri olarak yargılanmasına rağmen tahliyesine karar verilen Cengiz Koyun ile ilgili bir mahkeme üyesi, duruşmada muhalefet şerhi sundu. Üye hakim, Koyun’un birçok suçta azmettirici olduğunu vurguladı.
Diyarbakır’daki yasadışı faaliyetlerle ilgili yürütülen soruşturmalar sonucunda, suç örgütünün çok sayıda malvarlığına sahip olduğu ve bunların büyük bir kısmının tefecilik yoluyla elde edildiği ifade edildi.
Gelecek Duruşmalar
Olayla ilgili diğer sanıkların yargılanması devam edecek. Bu davada, suç örgütünün işleyişini ortaya koyan kanıtlara daha fazla önem verilmesi bekleniyor.
“`
More Stories
Uyuşturucu tacirlerinden akılalmaz yöntem
Balkan Halk Oyunları Festivali Başladı
Dalında 16, markette 45 liradan satılıyor: Adana’da hasat hızlandı