Gazipaşa’da Biyolojik Mücadele Eğitimi

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere biyolojik mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirme yaparak, sulu kükürt uygulamasıyla zararlılara karşı sürdürülebilir tarım tekniklerini tanıtıyor. Seralarda yapılan kontrollerle üreticilere teknik destek sağlanıyor.

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimde zararlı organizmalara karşı biyolojik ve biyoteknik mücadeleyi teşvik etmek amacıyla çiftçilere yönelik bilinçlendirme çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, sulu kükürt uygulamasıyla yapılan demonstrasyon çalışmaları sürerken, uzman ekipler sera kontrollerini yerinde gerçekleştirdi.

Gazipaşa’da farklı ürün gruplarında faaliyet gösteren çiftçilerle bir araya gelen Tarım İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri, biyolojik mücadele yöntemleri hakkında üreticilere detaylı bilgilendirme yapıyor. Özellikle hastalık ve zararlılara karşı doğal çözümler sunan sulu kükürt uygulamasının önemi vurgulanırken üreticilere bu yöntemin nasıl uygulanacağı konusunda rehberlik ediliyor.

Sera kontrolleri devam ediyor

Demonstrasyon çalışmaları kapsamında seralarda yapılan kontrollerde, hastalık ve zararlıların yayılmasını önlemek için alınması gereken önlemler çiftçilerle paylaşılıyor. Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, biyolojik mücadelenin tarımsal üretimde kimyasal ilaç kullanımını azaltacağını ve sürdürülebilir tarımı teşvik edeceğini belirtti.

Yetkililer, çiftçilerin bilinçlendirilmesine yönelik saha çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ve bölgedeki üreticilere teknik destek sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti. – ANTALYA

Related Posts

Trump, yeni kulesini dikeceği şehir seçti

Trump Organization, Romanya’nın siyasi çalkantılarla sarsılan başkentinde lüks bir konut projesine imza atmaya hazırlanıyor. Trump Tower Bükreş’in tam yeri ve başlangıç tarihi belirsizliğini korurken, proje Amerikan yönetimiyle Avrupa arasında yaşanan demokrasi geriliminin gölgesinde duyuruldu.

Erdoğan’dan ilk açıklama geldi

PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 346 kişi gözaltına alındı

“Siber Suçlarla Mücadele” kapsamında son bir haftada 346 kişi gözaltına alındı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Muhittin Böcek: Gerçekler ortaya çıkacak

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine mesaj gönderdi. Muhittin Böcek, mesajında, “Tarih gerçeklerin en açık şekilde ortaya çıktığı yüzlerce örnekle dolu. Merak etmeyin gerçekler yine ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim