Samsun’da Orta Karadeniz Kariyer Fuarı Sona Erdi

Samsun’da düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nın 25. Yılı Coşkulu Bir Şekilde Son Buldu

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’25), iki gün boyunca süren birbirinden verimli etkinliklerle sona erdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin paydaş olarak yer aldığı fuarda yaklaşık 200 kurum ve firma katılım gösterdi. Etkinliği ise 35 bin civarında ziyaretçi takip etti.

OKAF’ta savunma sanayiinin öncü kuruluşları olan ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TUSAŞ gibi firmalar da yer aldı. Ayrıca, kamu ve özel sektör temsilcileri ile öğrenciler arasında birebir görüşmeler gerçekleşti. Mülakat odalarında aday öğrenciler, firmalarla doğrudan iletişim kurma fırsatı buldu.

Fuarın ilk gününde Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, iş dünyasının temsilcileri ve akademisyenler gençlerle bir araya geldi. İkinci gün ise medya, sağlık, girişimcilik, teknoloji ve sürdürülebilirlik gibi farklı alanlardan konuşmacılar katılımcılara değerli bilgiler sundu.

Öğretim üyeleri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler, sektörel temsilciler ve STK liderleri gençlerin kariyer yolculuklarında rehberlik etti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, OKAF’ın sadece bir kariyer fuarı olmadığını, aynı zamanda öğrenciler için bir bilinç dönüşüm platformu olduğunu vurgulayarak, “Firmalarla yapılan birebir görüşmeler, öğrencilerin hem farkındalığını artırıyor hem de geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

OKAF’25’in bölgesel kalkınmaya katkı sağlamanın yanı sıra mezun istihdamını artırmaya yönelik etkili bir köprü olduğu belirtildi. – SAMSUN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Tesla’dan yeni dönem.. Çin’de faaliyete geçti

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla’da yeni adım atıldı. Tesla’nın V4 Supercharger’ları Çin’de faaliyete başladı.

D Tech Cloud, perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu

Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı. İstanbul Kemer Country Hotel Club’da düzenlenen buluşmaya; Getir, FLO Grup, Arzum, Koton, A101, Carrefour, Colins, Gloria Jeans, İpekyol, Madame Coco, Naf Naf ,Saruhan (Fakir) ve sektörün lider birçok markasının üst düzey yöneticileri ile strateji ve dijital dönüşüm ekipleri katıldı.

iOS 26 ile gelecek yeni özellik her iPhone için sunulmayacak

iOS 26 ile geleceği duyurulan yeni pil modu yeni sürümü destekleyen her iPhone için sunulmayacak.

Yeni yapay zeka hava tahminlerinde devrim yarattı: 5 bin kat daha hızlı

Microsoft’un geliştirdiği yeni yapay zekâ modeli Aurora, kasırga, kum fırtınası ve okyanus dalgaları gibi ekstrem hava olaylarını mevcut sistemlerden 5 bin kat daha hızlı ve daha doğru tahmin edebiliyor. 1 milyondan fazla saatlik küresel atmosfer verisiyle eğitilen Aurora, şimdiye kadar hava durumu modelleri için kullanılan en büyük veri setlerinden biriyle çalışıyor.