Işıkhan, işçiyi yumruklayan başkanla 1 Mayıs kutlaması yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Mayıs’ta İşçilere Destek Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde sendikalı işçilere destek vermek amacıyla AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile bir araya geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Işıkhan, Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personelini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında işçilerle sohbet eden Işıkhan, 1 Mayıs’ın sadece bir protokol günü olmadığını, işçiler ve emekçilerle birlikte kutlandığını vurguladı. Ancak, Başkan Tiryaki’nin sendikalı işçilere uyguladığı şiddet konusunda herhangi bir açıklama yapmadığı belirtildi.

İŞÇİLERİN HAKLARI KISITLANDI

AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, işçilerle imzalanan ek protokolü tanımayarak işçilerin yan haklarını kısıtladı ve ücretlerini düşürdü. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca işçiler eylem kararı aldı.

İşçilerin eylemlerinin ardından Tiryaki, işçilere baskı yaparak istifa etmelerini sağlamaya çalıştı. İstifa etmeyen işçilerin maaşları düşük ödendi ve Ramazan ayında 46 sendikalı işçi işten çıkarıldı.

ÇADIRLARI YIKILDI, SENDİKACIYA YUMRUK ATILDI

Belediye binası önünde çadır kuran işçilere yönelik baskı Nisan ayında şiddete dönüştü. 11 Nisan’da işçilerin çadırları Başkan yardımcılarıyla birlikte yıkıldı ve Tiryaki, Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Recep Dere’ye yumruk attı.

Tiryaki, kamuoyunun tepkisine rağmen işçilere yönelik saldırılarını savunarak mağdur işçileri “belediyede çalışmıyorlar” diyerek hedef göstermeye devam etti.

 

Haber Kaynağı

Related Posts

Zelenski, Putin’in üç günlük ateşkes önerisini reddetti

Ukrayna basınına göre Zelenski, Putin’in 8-11 Mayıs tarihleri arasında geçici bir ateşkes sağlanması önerisini reddetti.

Bahçeli’den 3 Mayıs mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’ne ilişki mesaj paylaştı. Bahçeli, “Türkiye’nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı olduğu kuşkusuzdur.” dedi.

Change operasyonunda beş tutuklama

Şanlıurfa merkezli altı şehirde change operasyonu düzenlendi. Ağır hasarlı araçların şasi numaralarını kopyaladıkları belirlenen beş kişi tutuklandı.

Sahildeki terk edilmiş tekneler kaldırıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahipsiz tekneler kaldırıldı.

Mersin’de Güvenli ve Hızlı Taşımacılığın Adresi

  Taşınmak, pek çok kişi için zorlu ve stresli bir süreç olabilir. Eşyaların güvenli bir şekilde paketlenmesi, taşınması ve yerleştirilmesi aşamalarında yaşanan problemler, çoğu zaman taşınma sürecini…

İsrail jetleri Suriye’yi bombaladı

İsrail savaş uçakları Suriye topraklarına yönelik bu yılın en yoğun saldırısını gerçekleştirdi. Saldırı, önceki gün Şam’da Cumhurbaşkanlığı sarayının yakınlarının bombalanmasının ardından geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir