Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatı Nisan Ayında %16 Arttı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, nisan ayında ihracat geçen yıla göre yüzde 16 artarak 2 milyar 754 milyon 997 bin dolara ulaştı. Birliğin yılın ilk 4 aylık ihracatı ise geçen yıla göre yüzde 8,5 artarak 11 milyar 112 milyon 842 bin dolara yükseldi.

Diğer Birliklerin İhracat Durumu

  • Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB): Nisan ayında 98 milyon 610 bin dolarlık ihracata imza attı. Yılın ilk 4 aylık ihracatı 408 milyon 22 bin dolar olarak gerçekleşti.
  • Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB): Nisan ayında 69 milyon 568 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ocak-nisan ihracatı ise 272 milyon 997 bin dolar seviyelerinde oldu.
  • Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB): Nisan ayında 23 milyon 752 bin dolarlık ihracat yaptı. 4 aylık ihracatı ise 92 milyon 637 bin dolar olarak hesaplandı.
  • Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB): Nisan ayında 7 milyon 984 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Dört aylık dönemde ise 47 milyon 112 bin dolarlık dış satış yaptı.

Diğer sektörlerin nisan ihracatı da 289 milyon 461 bin dolar seviyesinde gerçekleşti.

UİB Koordinatör Başkanı Çelik: “İhracatımızı Artırmaya Devam Ediyoruz”

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik açıklamada, “Global ekonomideki gelişmeler, ihracatçılarımızın daha dikkatli ve stratejik hareket etmelerini gerektiriyor. Yine de üyelerimizin gayretli çalışmalarıyla UİB olarak ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Related Posts

Emekli maaşı zammı için gözler Temmuz’a çevrildi: Yeni oran ne olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için büyük bir merak konusu oldu. 2025 Temmuz’unda emekli maaşları, yılın ilk yarısında açıklanan enflasyon verilerine göre belirlenecek. Peki, 2025 Temmuz ayı emekli zammı için oran ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Emekli olmadan da kıdem tazminatı almanın yolu var

Emeklilik yaşını beklemeden kıdem tazminatı almak isteyen çalışanlar için önemli bir yasal imkan var. 1475 sayılı eski İş Kanunu’na göre, yaş dışındaki emeklilik şartlarını tamamlayan sigortalılar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları resmi yazıyla işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak SGK’dan bu belge alınmadan yapılan istifalar, tüm tazminat hakkının kaybına neden olabiliyor.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Bu ülkelerdeki gelir oranları Türkiye’yi geride bıraktı: ‘Sadece Bulgaristan’ı geçebildik’

Avrupa’daki ortalama aylık net gelire göre, Türkiye sadece Bulgaristan’ı geçebildi. Siyasal İktisatçı İnan Mutlu “AB’de ortalama aylık net gelir 2 bin 464 Euro iken, Türkiye’de 953 Euro” dedi.

Türk hava sahasında tüm zamanların transit uçuş rekoru kırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 27 Nisan’da Türk hava sahasında 1729 transit uçuşa hizmet verilerek tüm zamanların en yüksek transit uçuş sayısına ulaşıldığını bildirdi.

İmamoğlu operasyonunun Borsa İstanbul’a etkisi: Yatırımcı çıkışı 1 milyar doları aştı!

Borsa İstanbul yılı umutla karşıladı ancak siyasi gelişmeler ve küresel riskler piyasaları olumsuz etkiledi. 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyon yatırımcıların güvenini sarsarken, endekslerde düşüşler hız kazandı. Özellikle bankacılık hisselerinde sert kayıplar yaşandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir