Mobilde rekor gelirde uçuşta

Türk Telekom, 2025 İlk Çeyrekte Net Karını Artırdı

Türk Telekom’un 2025’in ilk çeyreğinde yıllık bazda net karı yüzde 45.2 artarak 5.1 milyar liraya yükseldi. Şirket, finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı ve öncü iş kollarındaki büyümeyle güçlü bir başlangıç yaptığını duyurdu. Konsolide gelirler yıllık bazda yüzde 18.3 artışla 45.6 milyar liraya çıkarken, FAVÖK yüzde 26.5 artışla 17.9 milyar liraya ulaştı.

FAVÖK marjı yıllık bazda 260 baz puan iyileşme göstererek yüzde 39.3’e yükseldi. Türk Telekom, 8 milyar liralık yatırım yaparak geçen yıla göre yüzde 27.7 artışla net karını 5.1 milyar liraya çıkardı. Şirketin fiber ağ uzunluğu ise 482 bin kilometreye ulaştı.

Şirketin fiber hane kapsaması 33.2 milyona, fiber abone sayısı da 13.9 milyona yükseldi. Toplam abone sayısı 53.6 milyona çıkan Türk Telekom, mobil segmentte 511 bin net yeni abone ile toplam abone sayısını 27.9 milyona çıkardı.

Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne Öncülük Ediyor

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türkiye’nin her yerinde dijital dönüşümü hızlandıran çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Şirketin teknolojiye liderlik eden bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Önal, yılın ilk çeyreğinde sabit internet ve mobil performansta güçlü bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Önal, 5G ve ötesi teknolojiler için güçlü altyapı sağladıklarını belirterek, fiberin mobil ile birleşerek 5G’ye geçişi desteklediklerini dile getirdi. Türk Telekom, 5G’yi ülkenin geleceğine taşıyan önemli bir araç olarak görmekte ve sürekli olarak altyapısını güçlendirmektedir.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir