İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 14 ölü: “Hastanelerde 3 günlük yakıt kaldı”

İsrail Saldırılarında 14 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda biri çocuk, sekizi kadın olmak üzere toplam 14 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze’nin çeşitli bölgelerinde saldırılar düzenledi. Bunlardan biri güneyde Han Yunus’un El-Mevasi bölgesinde gerçekleşti ve biri çocuk, yedisi kadın olmak üzere 10 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu, Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği bombardımanda da biri kadın olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun daha önce Han Yunus ve Beyt Hanun’a düzenlediği saldırılarda yaralanan iki Filistinli de hayatını kaybetti.

İsrail Ordusu Evleri Patlayıcılarla Yıkıyor

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Gazze kentinin bazı mahallelerinde ve güneydeki Refah kentinde evleri patlayıcılarla havaya uçurmayı sürdürüyor.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail topçuları, Gazze kentinin doğusundaki mahallelere yoğun bombardıman düzenledi. Ayrıca, Tuffah mahallesinde Filistinli sivillere ait evlere İHA’lar tarafından doğrudan ateş açıldı.

İsrail ordusu, bu saldırılar sırasında Şucaiyye ve Tuffah mahallelerinde onlarca evi patlayıcılarla havaya uçurdu. Refah kentinde de binalar patlayıcılarla yıkıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan Hastane Uyarısı

İsrail’in Gazze’deki saldırı ve ablukası altındaki hastanelerde sadece üç günlük yakıt kaldığı bildirildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail, uluslararası ve BM kuruluşlarının hastanelere yakıt ulaştırmasını engelliyor. Bu durum, sağlık merkezlerinin tamamen durmasına neden olabilir.

Hastanelerin hayati birimlerini çalıştırmak için jeneratörlere bağımlı olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yapılarak, sağlık sisteminin çöküşünü engellemek için yakıt tedarikinin derhal sağlanması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Avusturya’da küçük uçak düştü: 4 ölü

Avusturya’nın Salzburg eyaletine bağlı Pinzgau bölgesinde küçük bir uçağın ormana düştüğü bildirildi. ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Polis, Almanya’nın Münih kentine bağlı bir bölgeden havalanan küçük uçağın Pinzgau’da düşmesinin ardından bölgenin …

DEM heyeti İmralı’ya gidiyor

DEM Parti heyeti bugün İmralı Adası’na gidiyor.

Saray’dan referandum işareti!

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum sosyal medya hesabından paylaştığı, “Yeni Anayasa Gündemini Çarpıtma Gayretleri” başlıklı yazısında, “Referandumsuz yeni anayasa yapma senaryolarının hiçbir demokratik ve hukuki kıymeti yoktur” dedi.

Trump ikinci başkanlık döneminde ‘vergi düzenlemesi’ zaferiyle elini güçlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, dün imzaladığı vergi indirimleri ve harcama kesintilerini içeren düzenlemeyle ikinci başkanlık döneminin ekonomik temel taşlarını atarken, yasalaşan tasarının 10 yılda bütçe açığını 3,4 trilyon dolar artırması bekleniyor.

Muhammed Yakut’a Almanya’da cenaze töreni

Hollanda’da tahliye edildikten bir gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un cenazesi, vasiyeti üzerine Almanya’nın Duisburg kentinde defnedildi.

Son anket gerçeği gözler önüne serdi

Milyonlarca emekli ve memur dün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından zamda hayal kırıklığına uğrarken ASAL Araştırma’nın son anketinden de çarpıcı sonuçlar geldi. Türkiye’nin en önemli sorunu açık ara ekonomi oldu.