İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

Toplu konut inşasından tarihi şehir çıktı

Hollanda’nın Nijkerk kentinde “Wonen bij de Toren” adlı konut projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları, bölgenin geçmişine ışık tutan şaşırtıcı arkeolojik bulgularla sonuçlandı. 27 Haziran’da tamamlanan kazılarda, 13. yüzyıla ait yerleşim …

ABD’nin Ukrayna’ya füze yardımını kestiğinden haber yokmuş

Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurma kararı Washington’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’ın bile devre dışı bırakıldığı bir süreçte alındı. Cumhuriyetçiler tepki gösterdi, Colby ise sürecin Ukrayna desteğini sürdürdüğünü savundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’de yapılan Barı Şeria’yı “ilhak” çağrılarına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadelerini en güçlü biçimde reddediyoruz” denildi.

Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında dikkat çeken karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu.

72 saatlik yangından geriye yürek yakan görüntüler kaldı

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde meydana gelen ve ekiplerce üç günlük müdahalenin ardından söndürülen yangından geriye siyah bir örtü kaldı.

Lübnan Başbakanı Selam: ‘İsrail işgali sürdükçe kalıcı istikrar mümkün değil’

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, İsrail’in Lübnan topraklarının bir kısmındaki işgalini ve saldırılarını sürdürdüğü sürece ülkede kalıcı istikrarın sağlanamayacağını belirtti.