Kısa sürede 100 binlerce kişi takip etti, evlenme teklifleri aldı!… Ama yapay zekâymış

Yapay Zekâ Tarafından Oluşturulan Influencer Mia Zelu, Instagram’da Gündemde!

Instagram platformunda 165 binden fazla takipçisi bulunan Mia Zelu, son zamanlarda Wimbledon tenis turnuvasında gibi paylaştığı fotoğraflarla dikkatleri üzerine çekti. Fakat ortaya çıkan gerçek herkesi şaşırttı: Bu popüler “influencer” aslında yapay zekâ tarafından yaratılmıştı.

Mia Zelu’nun paylaştığı gönderiler o kadar gerçekçiydi ki, 40 binden fazla kişi onun gerçekten Wimbledon’da olduğuna inanıp fotoğraflarını beğenerek yorumlar yapmıştı. Otururken ya da içki içerken çekildiği düşünülen kareleriyle birçok kişiyi kandırmayı başardı. Bu kişilerden biri de Hindistanlı kriket oyuncusu Rishabh Pant idi. 27 yaşındaki sporcu, Zelu’nun sahte olduğunu anlayınca daha önce yaptığı tüm beğeni ve yorumları sildi.

Zelu’nun paylaşımlarında kullandığı dil, gerçek influencer’ların diline oldukça benziyordu. Örneğin, takipçilerine “Wimbledon’da en sevdiğiniz maç hangisiydi?” diye sorduğu bir gönderi yapmıştı. Başka bir paylaşımında ise hiç gitmemiş olsa da “Etkinliğin etkisinden hala çıkamadım… ama asıl eğlence partideydi.” şeklinde yazmıştı.

Mia Zelu hesabını yöneten kişiler kimliklerini gizlemiş olsalar da bir “yapay zekâ hikâye anlatıcısı” olduğunu açıkladılar. Ayrıca, Zelu’nun “Ana” isminde bir kız kardeşi olduğu ve onun hesabının da 266 bin takipçisi bulunduğu belirtildi.

Bu hesabın gerçek bir kişiye ait olmadığı açıkça belirtilmesine rağmen, hâlâ birçok kullanıcı Zelu’ya mesaj atmaya devam ediyor. Dahası, evlenme teklif edenler bile var.

Related Posts

Murat Övüç hayranıyla tartıştı: Çiçek fırlattı

Murat Övüç, sahne aldığı mekanda hayranıyla tartıştı. Yaşanan diyalog sonrası sinirlenip elinde bulunduğu çiçeği yere fırlattı. Övüç’ün hayranından açıklama gecikmedi. O sözler sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Kızıltepe’de Hırsızlık Kameralara Yansıdı

Kızıltepe’de bir şahıs iki evden 5 bin lira çaldı, olay güvenlik kameralarına kaydedildi.

Kocaeli’de Trafik Kazası: 2 Ölü, 3 Yaralı

İzmit’teki trafik kazasında alkollü sürücünün aracı bariyerlere çarparak takla attı, 2 kişi hayatını kaybetti.

RAMS Başakşehir’in Konferans Ligi’ndeki muhtemel rakibi belli oldu

RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda PFK Cherno More’yi elemesi durumunda 3. Eleme Turu’nda Viking FK-FC Koper eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

Öcalan’ın kendisi için bir istediği var! İmralı Heyeti üyesi açıkladı

İmralı Heyet üyesi Mithat Sancar, Terörsüz Türkiye süreciyle Abdullah Öcalan’ın isteğini kamuoyu ile paylaştı. Sancar, “Kendisinin öncelikle talep ettiği şey çalışma ve yaşam şartlarının düzeltilmesidir. Çalışma imkanlarının arttırılması ve iletişim yollarının da genişletilmesidir. Bunu her seferinde söylüyor. Şu anda bu yönde daha hızlı adımlar atılacağına dair beyanlar da görüyoruz.” dedi.

Karaköprü’de İnşaat İşçisi Düşerek Yaralandı

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde 19 yaşındaki işçi 8. kattan düşerek ağır yaralandı.