Adım atacak yer kalmadı… Amasra’da ‘bayram’ yoğunluğu: 4 günde tam 14 bin 600 araç giriş yaptı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Amasra, Ramazan Bayramı’nda yoğun ilgi gördü.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgi gören ilçeye arife günü ve 3 günlük Ramazan Bayramı süresinde 14 bin 600 araç giriş yaptı.

Restoranlardaki deniz ağırlıklı mutfak kültürü ve özel salatası da ilgi çeken ilçeye Bartın Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre; arefe günü 2 bin 631, bayramın 1’nci günü 4 bin 614, bayramın 2’nci günü 5 bin 957 ve bayramın 3’üncü günü bin 398 araç girişi oldu.

6 bin 600 nüfusu bulunan ilçeyi 4 günlük süreçte 60 bine yakın günübirlik tatilcinin ziyaret ettiği öğrenildi.

AMASRA MÜZESİ’NE 3 BİN ZİYARETÇİ

Bayram boyunca ilçe merkezine girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ekipleri, araçları Türkiye Taşkömürü Amasra Müessese sahası, Büyük Liman sahası, okul bahçeleri ve kaymakamlığın önündeki otoparka yönlendirdi.

Turistler, Amasra Kalesi ile Çekiciler Çarşısı’nda yoğunluk nedeniyle yürümekte zorlandı. Güzel havayı fırsat bilen tatilciler, plajdaki kumsalda gezerek fotoğraf çektirdi. Gezi tekneleri ile dolaşan turistler, Amasra Kalesi’ni ve Tavşan Adası’nı denizde izleme fırsatı buldu.

Ayrıca ilçede 1982 yılında açılan ve içerisinde birçok arkeolojik ve etnografik eserler bulunan Amasra Müzesi’ni bayram tatilinde 3 bin kişi ziyaret etti.

‘BAYRAM ÇOK YOĞUN GEÇTİ’

Amasra’da otel işletmeciliği yapan Can Sayın, “Amasra’da bayram çok yoğun geçti. Arife günüden itibaren misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Bizler de esnaflar olarak misafirlerimizi iyi ağırladığımızı düşünüyoruz. Hepsinin de Amasra’dan memnun olduklarını söyleyebiliriz. Zaten bayram tatilinin de 9 gün olması nedeniyle bu yoğunluğun devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

Related Posts

Trump, yeni kulesini dikeceği şehir seçti

Trump Organization, Romanya’nın siyasi çalkantılarla sarsılan başkentinde lüks bir konut projesine imza atmaya hazırlanıyor. Trump Tower Bükreş’in tam yeri ve başlangıç tarihi belirsizliğini korurken, proje Amerikan yönetimiyle Avrupa arasında yaşanan demokrasi geriliminin gölgesinde duyuruldu.

Erdoğan’dan ilk açıklama geldi

PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 346 kişi gözaltına alındı

“Siber Suçlarla Mücadele” kapsamında son bir haftada 346 kişi gözaltına alındı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Muhittin Böcek: Gerçekler ortaya çıkacak

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine mesaj gönderdi. Muhittin Böcek, mesajında, “Tarih gerçeklerin en açık şekilde ortaya çıktığı yüzlerce örnekle dolu. Merak etmeyin gerçekler yine ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim