Ağrı ve Muğla’da operasyon: 433 kaçak göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ağrı ve Muğla’da Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonların düzenlendiğini duyurdu.

Yerlikaya, gerçekleştirilen operasyonlarda 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 433 düzensiz göçmenin yakalandığını aktardı. Ayrıca, “MASAK raporlarına dayanarak yapılan mali takip sonucu şüphelilerin, göçmen kaçakçılığı suçu kapsamında 214 milyon 535 bin lira değerinde suç gelirini banka ve kripto varlık borsalarına aktardığı belirlendi.” şeklinde bilgi verdi.

Düzensiz göçmenlerin ülkelerine derhal geri gönderilme işlemlerine başlandığını ifade eden Yerlikaya, yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, suçta kullanıldığı düşünülen 2 otobüs, 2 araç ve çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiğini de bildirdi.

Related Posts

Irak’tan Suriye’ye 250 bin tonluk buğday yardımı

Irak Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin ton buğdayın Suriye’ye yardım olarak gönderildiği bildirildi.

Kuzey Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu.

Papa Francis, son yolculuğuna uğurlanıyor

Papa Francis için bu sabah Vatikan’da başlayan cenaze törenine aralarında dünya liderlerinin de olduğu 140 bin kişinin katıldığı açıklandı.

Almanya’da polis siyah genci vurarak öldürdü

Almanya’da 21 yaşındaki Lorenz A.’nin polis tarafından vurularak öldürülmesi cinayetin işlendiği Oldenburg kentinde protesto edildi.

Burdur’da otomobil ile TIR çarpıştı

Burdur’da karşı yönden gelen TIR’ın dorsesine çarpan otomobildeki sürücü Mahmut O., eşi Vildan O. ile kızı Azime Nisa O. (2) ve oğlu Osman O. (12) yaralandı.

CEO’u öldürmekten yargılanan Luigi Mangione suçlamayı reddetti

UnitedHealthcare CEO’su Brian Thompson’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Luigi Mangione hakim karşısına çıktı. 26 yaşındaki Mangione hakkındaki suçlamaları reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir