AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Konya’da Apartmanda Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

Konya’da bir apartmanda çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi, hastaneye kaldırıldılar.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Bizi acımasızca toplu mezarlara koyacaklardı”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye tarafından 51 yıl önce yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’nın Ada’ya barış, huzur ve güven getirdiğini vurgulayarak, “(Rumlar) Bizi acımasızca toplu mezarlara koyacaklardı.

Emine Erdoğan’dan Çevre Şenliği Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ümraniye’de katıldığı Çevre Şenliği’ne ilişkin paylaşımda bulundu.

DEM Parti’den anayasa çıkışı: Kim buna evet der?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Anayasa günün sonunda bizim önümüze gelecek. Orada Kürt sorununun çözümü, demokratikleşme yoksa, ekonomide adalet yoksa, kim buna evet der?” dedi.

Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni kan donduran detay

İstanbul’da Ayşe Tokyaz’ın öldürülüp valize konularak yol kenarına bırakıldığı cinayetin yankıları sürüyor. Cesedi valize konulup yol kenarına bırakılan cinayetle ilgili soruşturmada yeni bir şüpheli daha gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 8’e yükseldi, tutuklananların sayısı ise 7 oldu. Katil zanlısı Cemil Koç’un, Ayşe’nin kardeşini tehdit ettiği bir ses kaydı da ortaya çıktı.

Cami çalındı kavgası büyüyor

Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde bulunan yaklaşık 200 yıllık Eskiköy Ahşap Camii’nin ‘çalındığı’nı gündeme getirilmişti. Yeni iddia: Malzemeleri de çalınmış.