Android kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik sonunda geliyor!

Google, Android cihazlarda çoklu görev deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin test ettiği ‘Android Bubble Bar’ adlı özellik, mevcut bölünmüş ekran modundan farklı bir yaklaşım sunuyor ve birden fazla uygulamanın daha kolay şekilde açılmasını ve geçiş yapılmasını sağlıyor.

Google’ın Yeni Android Bubble Bar Özelliği Çoklu Görevleri Kolaylaştıracak

Android akıllı telefonlarda çoklu görevlerle uğraşmak, özellikle küçük ekranlı modellerde, zorlayıcı olabiliyor. Bölünmüş ekran modunu ve uygulamaları kayan baloncuk (bubble) şeklinde açan özellikleri kullanan çoğu cihaz, genellikle yalnızca iki uygulama arasında geçişi kolaylaştırıyor. Ancak üç veya daha fazla uygulama kullanıldığında, verimlilik düşebiliyor.

https://www.androidauthority.com/wp-content/uploads/2025/04/Android_16_bubble_bar_on_mobile.mp4

Google’ın bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlandığı anlaşılıyor. Sektör kaynakları, Android 16 Beta 4 sürümünde şirketin herhangi bir uygulamanın baloncuk içinde açılmasına ve yeni bir baloncuk çubuğundan erişilmesine olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Yeni özellikle ilgili paylaşılan videoya göre, kullanıcılar artık bir veya birden fazla uygulamayı baloncuk içine alabilecek ve başka bir uygulamayı kullanırken kolayca bu baloncuklara dokunarak erişebilecekler. Bu sayede uygulamalar arasında daha hızlı ve kolay geçiş yapabilecekler.

Google’ın bu özelliği Android 16 güncellemesiyle kullanıma sunması bekleniyor. Ayrıca, henüz net olmasa da şirketin baloncukları kategorilere ayırarak kullanıcıların seçim yapma sürecini kolaylaştırabileceği konuşuluyor.

Related Posts

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Tesla’dan yeni dönem.. Çin’de faaliyete geçti

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla’da yeni adım atıldı. Tesla’nın V4 Supercharger’ları Çin’de faaliyete başladı.

D Tech Cloud, perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu

Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı. İstanbul Kemer Country Hotel Club’da düzenlenen buluşmaya; Getir, FLO Grup, Arzum, Koton, A101, Carrefour, Colins, Gloria Jeans, İpekyol, Madame Coco, Naf Naf ,Saruhan (Fakir) ve sektörün lider birçok markasının üst düzey yöneticileri ile strateji ve dijital dönüşüm ekipleri katıldı.

iOS 26 ile gelecek yeni özellik her iPhone için sunulmayacak

iOS 26 ile geleceği duyurulan yeni pil modu yeni sürümü destekleyen her iPhone için sunulmayacak.

Yeni yapay zeka hava tahminlerinde devrim yarattı: 5 bin kat daha hızlı

Microsoft’un geliştirdiği yeni yapay zekâ modeli Aurora, kasırga, kum fırtınası ve okyanus dalgaları gibi ekstrem hava olaylarını mevcut sistemlerden 5 bin kat daha hızlı ve daha doğru tahmin edebiliyor. 1 milyondan fazla saatlik küresel atmosfer verisiyle eğitilen Aurora, şimdiye kadar hava durumu modelleri için kullanılan en büyük veri setlerinden biriyle çalışıyor.