Skip to content
Menu
Silifke Haber Sitesi
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • İLETİŞİM
Silifke Haber Sitesi

Ankara’da 23 Nisan coşkusu

Posted on 27 Nisan 2022 by Ömer Uzun

Başkent’te ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilden gelen çocuklarla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Öğrencilerle Aslanlı Yol’da yürüyen Bakan Özer, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Özer, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, TBMM’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu ve gururunu yaşamak için huzurunuzdayız. Açıldığı o kutlu andan bugüne dek Gazi Meclisimiz, bağımsızlığımızın ve beraberliğimizin en mühim simgesi olmuştur.

Bu müstesna günün bir bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmesi, milletimizin mevcudiyet ve istikbalinin gelecek kuşaklara emaneti anlamına gelmektedir. Bizler de üzerimize aldığımız sorumluluğun bilincinde, evlatlarımızı dünyadaki yaşıtlarıyla eşit bir şekilde donatmak gayesi ve gayretindeyiz.

Milli mukadderatımızı aydınlık yarınlara ulaştıracak olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi bilen; vatanını, milletini, ailesini canı gönülden seven; milli iradenin gücü ve önemine inanan nesiller olarak yetişmesi çabasındayız.

İnsanımıza ve insanlığa hizmeti her zaman fazilet sayan gençlik, sizin emanetinizi taşımaya layık bir nesil olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerini, kesintiye uğratmadan devam ettirmiş olmanın ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tekrar okullarımızda yer almanın kararlılığı ve mutluluğu içindeyiz.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkemiz doğrultusunda memleketimizin her köşesindeki evlatlarımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Zatıalinizin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve milli hakimiyetin yüce Meclisimize verildiği bu anlamlı günü, büyük bir gururla kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

MECLİS’TE İLK TÖREN

İkinci tören TBMM’de Atatürk Anıtı’nda yapıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, Atatürk Anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Buradaki törende partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri yer aldı.

DEVLET ERKANI ANITKABİR’DE

Daha sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı. Törende Şentop’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar ve milletvekilleri yer aldı.

Devlet erkanının ziyareti sırasında 81 ilden gelen çocuklar da Anıtkabir’de ellerinde Türk bayraklarıyla hazır bulundu. Şentop ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. TBMM Başkanı Şentop’un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü

  • Eğitim (8)
  • Ekonomi (2.282)
  • Haber (888)
  • Sağlık (320)
  • Tanıtım (2)
  • Teknoloji (157)
  • Yaşam (29)

Son Yazılar

  • Emirdağ yaylalarında teraslama çalışması ömrü tehdit ediyor
  • Amazon Fire 7, USB-C girişi ile güncellendi
  • Cüneyt Çakır Katar’dakİ Dünya Kupası’nda yok! Kararın gerekçesi ne?
  • Putin, Trump’ın cahilliğinden bıkmış
  • Çöküşten Önce LUNA’larını Satan Şirket Konuştu: Dev Kâr!
  • Cary Cox’un Nasıl Filozof Olunur kitabı, hem mizahi hem de öğretici
  • Özel koleksiyonla metaverse’te
  • Biden’dan Finlandiya ve İsveç açıklaması
  • 18 yaşındaki genç Pearl Jam’le sahneye çıktı
  • Bitcoin ne kadar oldu? Kripto paralarda son durum (18 Mayıs 2022)
  • Victoria Beckham’dan balık etli bayanları sevindirecek haber
  • Trafik sigortasında azami prim zammı
  • DP Genel Lideri Gültekin Uysal: “Vatana ihanetin ne olduğunu Atatürk Havalimanı’na yapıldığı vakit görmekteyiz”
  • Emin Alper’in Cannes’a seçilen sineması ‘Kurak Günler’den tanıtım
  • 2022 DGS müracaatları ne vakit sona erecek? (DGS ne vakit yapılacak?)
  • Kaftancıoğlu adliyeye gidiyor: Ne vakit isterseniz hazırım
  • Vesely ile birbirine girmişti! Doğuş, Skorer’e açıkladı: Cevabını veririm
  • İstanbul’da bugün bu yollara dikkat
  • Çiçek Gibi Kızlar
  • Tuzlu Kahve Hikayesi
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
bakırköy escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
Maltepe Escort Bayan
bakırköy escort
beşiktaş escort
bursa escort bayan
kayseri escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
zonguldak escort elazig escort kutahya escort osmaniye escort canakkale escort corum escort giresun escort isparta escort izmit escort aksaray escort isparta escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
Maltepe Escort Bayan
Kurtköy Escort
Bostancı Escort
Anadolu Yakası Escort
Ataşehir Escort
istanbul escort
mobil ödeme bozdurma
arnavutköy escort
1 ** /*/
©2022 Silifke Haber Sitesi | Powered by WordPress & Superb Themes