Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

Avrupa Birliği, ABD ile Yeni Gümrük Vergileri Üzerinde Çalışıyor

Avrupa Birliği (AB), ABD ile yürütülen ticaret müzakeresinden istenilen sonucun alınamaması halinde, ABD’den ithal edilen yaklaşık 100 milyar euro (113.26 milyar dolar) değerindeki ürünlere ek gümrük vergisi uygulamayı düşünüyor.

Bloomberg’ın aktardığı habere göre, konuya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, önerilen karşı önlemler yarın Avrupa Birliği üye ülkeleri ile paylaşılacak ve nihai liste belirlenmeden önce bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Müzakerelerin sonuçsuz kalması durumunda, Avrupa Birliği’nin ABD’den ithal edilen ürünlere ek gümrük vergileri getireceği belirtiliyor.

AB Komisyonu, bu tür tedbirlerin özellikle Amerikan menşeli bazı ürünlere yönelik olabileceğini belirtti.

AB ve ABD arasındaki ticaret geriliminin artmasıyla birlikte, Avrupa Birliği yetkilileri ek gümrük vergileri gibi karşı önlemleri uygulamakta kararlı olduklarını duyurdu.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Enflasyon kalıcı düşene kadar sıkı para politikası sürecek

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, dezenflasyonun devamını sağlayacak şekilde hareket etmeye devam edileceğini belirtirken, sıkı para politikasındaki duruşun da süreceğini vurguladı.

Hazır beton firmalarına ilişkin rekabet soruşturmasında sözlü savunmalar alındı

Rekabet Kurulunca, Ankara’da hazır beton alanında faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmada sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

Mehmet Şimşek yatırımcı bulamayınca öyle bir şey icat etti ki: Yola çıkanın önünü kesecek

Patatesin yüzde 15,57 zam gördüğü nisan ayında emekli yüzde 13,36 enflasyon farkı alırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hem TÜİK’in yüzde 3 olarak açıkladığı aylık enflasyon oranı üzerinden dezenflasyonun süreceğini savundu hem de yeni vergi …

ABD’den Google’a müdahale: “Sat ya da dağıt”

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın dijital reklam pazarındaki tekelini sona erdirmek amacıyla, şirketin AdX reklam borsası ve DFP reklam sunucu sistemini elden çıkarmasını önerdi. Google, bu öneriye karşı çıkarak, davranışsal çözümleri desteklediğini ve önerilen yapısal değişikliklerin yasal dayanağının olmadığını savundu.

Emekçinin kayıpları büyürken sendikalardan ek zam talepleri yükseliyor: Enflasyon maaşı eritiyor

Enflasyon, maaş, ücret ve aylıkları yutuyor. Çalışanlar ile emeklilerin gelirleri enflasyon karşısında hızla erimeye devam ederken, sendikalardan “ek – seyyanen zam” talepleri geldi. Enflasyonun düştüğü ile övünen iktidar ise emekçi ve emeklinin gelir kayıpları konusunda sessiz.

İsviçre’de enflasyon nisanda geriledi

İsviçre’de yıllık enflasyon nisanda beklenenden daha fazla yavaşlayarak yüzde 0’a geriledi ve haziranda faiz indirimi daha yapılmasını destekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir