Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta grupları, 1 Ocak- 11 Ağustos tarihleri ortasında insan ve araç yoğunluğunun olduğu cadde ve kavşaklar ile turistik bölgelerde his sömürüsü yaparak yarar sağlayan 4 bin 569 dilenci hakkında süreç yaptı. 129 dilencinin üzerinden çıkan 7 bin 374 liraya encümen kararıyla el konuldu.
Yakalanan dilencilerden 717’sine Kabahatler Kanunu’na nazaran toplam 198 bin 609 lira ceza uygulandı. Yakalananların sonrasında da dilencilik yapmaması için çalışmalar gerçekleştirildi. Dilencilerden 941’inin yabancı asıllı olduğu tespit edildi.
ÖNÜNDE KÜFLÜ EKMEKLE DİLENME
Zabıtanın sivil ve resmi gruplarla yaptığı kontrolde Muratpaşa Mescidi’nin duvarına oturan önündeki poşette küflü ekmekler bulunan dilenci dikkati çekti. Bu dilenciye kimi bireyler para, kimileri da yiyecek verdi.
Bir öteki dilenci ise tramvay durağında gişede sırada bekleyenlerden para alırken yakalandı. Kendisini zabıtanın görmediğini düşünen dilenci, ceza yememek için “10 lira param var. Artık geldim, dilenmiyorum. Dükkana gideceğim” dedi.
Zabıta da 10 lirayı bayandan aldığını belirttiği dilenci hakkında yasal süreç uyguladı.
‘MEŞHUR OLACAĞIZ’
Turist yoğunluğunun yanı sıra çok sayıda kafe ve iş merkezinin bulunduğu Kazım Özalp Caddesi’nde dilenen iki bayandan biri, yakalandıktan sonra zabıtaya “Dün akşam da beni yakaladınız, ceza kestiniz” dedi.
Kadın, kendisini görüntüleyen gazetecilere ise “Meşhur mu olacağız?” dedikten sonra beraberindeki arkadaşını “Meşhur olacağız, bak gel” diyerek yanına çağırdı. Takımlar, namaz saatlerinde cami çıkışında dilenen bir bayanı da yakaladı. Zabıta, bu dilenciler hakkında da yasal süreç gerçekleştirdi.