Artvin’de Arıcılık Don Dalgasından Etkilendi

Artvin’de Soğuk Hava Dalgası Arıcılığı Olumsuz Etkiledi

Artvin’de Nisan ayının başında meydana gelen soğuk hava dalgası ve zirai don, arıcılığı olumsuz yönde etkiledi. Soğuklar nedeniyle çiçeklerin açamaması ve polen kaynaklarının azalması, arı kolonilerinde önemli kayıplara neden oldu.

Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan soğuk hava şartlarının ana arılar ve yavru arılar üzerinde ciddi kayıplara neden olduğunu belirtti. Durmuş, “Çiçekler soldu, meyve gözleri zarar gördü. Arılar yeterince beslenemediği için kovanlar içindeki larvalar da olumsuz etkilendi. Arılar adeta kış şartlarına geri dönmüş gibi hissettiler” şeklinde konuştu.

Artvin genelinde bin 400’ten fazla arıcı ve 120 binden fazla kayıtlı kovan olduğunu ifade eden Durmuş, “Bu koşullarda arıların bal üretim sezonuna hazırlanması oldukça zor olacak. Bu yıl bal veriminde %50 ila %60 arasında bir düşüş bekleniyor. Bu durum hem arıcıları hem de bölge ekonomisini ciddi şekilde etkileyecek” dedi. – ARTVİN

Related Posts

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada ün kazanan Taşköprü sarımsağının tarlalardan toplanması için yoğun mesai harcanıyor. Kastamonu’da 5 bin ailenin geçim kaynağı olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 25 bin dekar alanda yetiştirilirken …

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …