Silifke Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

ASKON Bursa’dan enerji ve çevreye yönelik stratejik buluşma

Enerji ve çevre konularında sanayicilerin karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri, ASKON Bursa'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

BURSA (İGFA) – Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi, sanayicilerin enerji ve çevre konularındaki zorlukları ele aldığı önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

ASKON Bursa Şubesi Başkanı Emre Yıldız, Enerji ve Çevre Komisyon Başkanı Selçuk Özlü ile birlikte komisyon üyeleri ve ASKON Enerji ve Tabii Kaynaklar Sektör Başkanı Fatih Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sanayicilerin enerji temini, enerji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik konuları ele alındı.

“Enerji Verimliliği Sanayimizin Geleceği İçin Kritik Unsur”

Enerji verimliliğinin, sanayinin büyümesi, doğal kaynakların daha etkin kullanımı, çevresel etkilerin azaltılması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması açısından kritik olduğunu vurgulayan ASKON Bursa Şubesi Başkanı Emre Yıldız, sanayicilerin enerji tasarrufu sağlayacak yeni teknolojilere yatırım yapmalarının gerekliliğinden bahsetti.

Yıldız, “Günümüzde enerji talebi sürekli artmakta ve buna paralel olarak enerji maliyetleri yükselmektedir. İşletmelerin bu maliyetleri minimize etmek adına akıllı üretim sistemlerine, otomasyon çözümlerine ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaları kaçınılmazdır. Enerji verimliliği uygulamaları, sanayicilerin kısa vadede maliyet avantajı sağlarken, uzun vadede küresel rekabet güçlerini artıracaktır. Özellikle enerji yönetim sistemlerinin kullanımı, atık ısı geri kazanımı ve dijital enerji izleme teknolojileri büyük tasarruf sağlayacaktır.” dedi.

‘Kamu Destekleri ve Teşvikleri Daha Etkin Kullanılmalı’

Sanayicilerin enerji verimliliği konusunda stratejik bir bakış açısına sahip olmaları gerektiğini belirten Yıldız, kamu desteklerinin daha verimli kullanılmasının önemine değinerek, “İşletmelerin enerji verimliliği yatırımlarını artırmak için devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmaları gerekmektedir. Bu bağlamda ASKON, sanayicilerin farkındalıklarını artırmaya ve en iyi uygulamalara erişimlerini sağlamaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

‘Yenilenebilir Enerji Maliyetleri de Düşürecek’

ASKON Enerji ve Tabii Kaynaklar Sektör Başkanı Fatih Aydın, sanayide enerji kullanımına ilişkin güncel gelişmeleri değerlendirdi. Artan enerji maliyetlerine karşı, üreticilerin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmelerinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Aydın, “Dünya genelinde enerji kaynakları hızla dönüşüyor. Fosil yakıtların maliyetinin ve çevresel etkilerinin artması, yenilenebilir enerjiye geçişi teşvik etmektedir. Ülke genelinde enerji ithalatının büyük kısmı cari açığımızı oluşturmaktadır. Bu nedenle, yenilenebilir enerji sistemlerine geçiş, sanayicilerin maliyetlerini düşürmek ve enerji ithalatını kontrol altına almak açısından büyük önem taşımaktadır. Bugün, sanayide kullanılan elektriğin önemli bir kısmı yenilenebilir kaynaklardan karşılanabilmektedir. Ancak işletmelerin bu dönüşümü hızlandırması için yatırım teşvikleri ve uygun regülasyonların sağlanması gerekmektedir. ASKON olarak, sanayicilerin enerji alanındaki dönüşümüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.