Bakan Tunç’tan ‘hukuk güvenliği’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Türkiye’ye Hukuk Güvenliğinde Ders Veren Ülkelerin İtibarı Yok”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Objektif kriterlere dayanmayan ve serbest seçimlerin bile yapılmadığı, demokrasisi olmayan ülkelerin, Türkiye’nin üstünde hukuk güvenliğinde gösterilmesinin hiçbir inandırıcılığı olamaz.” açıklamasını yaptı. Açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu yargımıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saygısızlıktır. Bunu tekrar eden siyasetçiler var.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin hukuk sisteminin sağlamlığını ve güvenilirliğini vurgulayarak, benzeri olmayan bir yapıya sahip olduğunu ve hukukun üstünlüğü ilkesine sonuna kadar bağlı olduğunu belirtti. Tunç, Türkiye’nin demokratik standartları ve insan hakları konusundaki çalışmalarını da dile getirdi.

Yılmaz Tunç, Türkiye’nin yargı bağımsızlığına olan bağlılığını hatırlatarak, hukukun üstünlüğünü korumak adına her türlü adımı atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca Tunç, uluslararası alanda Türkiye’nin hukukun üstünlüğü konusunda gösterdiği çabayı da vurguladı.

Related Posts

Trump, yeni kulesini dikeceği şehir seçti

Trump Organization, Romanya’nın siyasi çalkantılarla sarsılan başkentinde lüks bir konut projesine imza atmaya hazırlanıyor. Trump Tower Bükreş’in tam yeri ve başlangıç tarihi belirsizliğini korurken, proje Amerikan yönetimiyle Avrupa arasında yaşanan demokrasi geriliminin gölgesinde duyuruldu.

Erdoğan’dan ilk açıklama geldi

PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 346 kişi gözaltına alındı

“Siber Suçlarla Mücadele” kapsamında son bir haftada 346 kişi gözaltına alındı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Muhittin Böcek: Gerçekler ortaya çıkacak

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine mesaj gönderdi. Muhittin Böcek, mesajında, “Tarih gerçeklerin en açık şekilde ortaya çıktığı yüzlerce örnekle dolu. Merak etmeyin gerçekler yine ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim