Bayraklı Belediyesi, Uğur Mumcu’yu andı

Bayraklı Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu Anma Töreni Gerçekleştirdi

Bayraklı Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 32. yılında unutulmaz bir anma töreni düzenledi. Bu özel etkinlik kapsamında, ‘İnsanca Bir Aydın Uğur Mumcu’ adlı müzikli tiyatro oyunu sahnelendi ve izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gösteride, Mumcu’nun hayatı, ideolojisi ve meslek ilkeleri tiyatro ve müziğin muhteşem bir uyumuyla anlatıldı.

Mavi Düşler Tiyatrosu tarafından özel olarak hazırlanan ‘İnsanca Bir Aydın’ gösterisi, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte izleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken duygularını harekete geçirdi. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili Özgür İnli, meclis üyeleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, CHP Bayraklı ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileriyle birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili Özgür İnli, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu’nun mirası hiçbir zaman unutulmayacak, bizler onun izinden gitmeye devam edeceğiz. Mumcu’nun aydınlattığı yolu sonsuza kadar taşıyacağız. Kendisini ve tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Büyük Beğeni Topladı

Bu özel gösteri, Mavi Düşler Tiyatro grubu tarafından sahnelendi ve izleyenlerden tam not aldı. Oyunda, Sanat Yönetmeni, oyuncu ve yazar Nazlı Kayı liderlik yaptı. Ayrıca, Serkan Salgın, Hamit Demirhan ve Setanay Caymaz performanslarıyla dikkat çekti. Müzikal anlamda, gitarıyla Aysun Timurcan, flütte Dilara Elagözlü, akordeon ve piyanoda Nesrin Bacak, ritimde ise Özlem Pektaş duygusal anlar yaşattı.

“Mumcu, Düşünceleriyle Yaşamaya Devam Ediyor”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Uğur Mumcu, sadece gazetecilik alanında değil, toplumsal sorumluluk adına da bir semboldü. Cesareti, dürüstlüğü ve aydın kişiliği ile tanınan Mumcu, gerçeği arayan ve halkı aydınlatmaya çabalayan bir gazeteci olarak anılıyor. Fikirleri ve özgürlük mücadelesi bize her zaman ilham kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı. Vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Pakistan’da askeri konvoya saldırı: 13 asker yaşamını yitirdi

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda 13 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. 13 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki Kuzey Veziristan bölgesinde ilerleyen bir askeri konvoyun yakınında …