Daha evvel sinemaya gitmemiş çocukları beyaz perde ile buluşturmayı hedefleyen “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi Beyoğlu’nda bulunan Atlas 1948 Sinemasında saat 11.00’de başladı. Projenin tanıtımının gerçekleştirildiği programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Sinema salonunda çocuklarla buluşan Ersoy, onlarla birlikte sinema izledi. Sinema çıkışında konuşan Ersoy, projeyle 81 vilayette toplam 1 milyon öğrenciyi sinema ile tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Hedefimiz 1 milyon çocuğu sinema ile buluşturmak”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Bu proje bakanlığımızın pandemi öncesi başlattığı bir proje. Hedef da sinema kültürünün küçük yaşta çocuklara kazandırılması. Yüklü olarak da maksadımız Anadolu’da yaşayan gençlerimiz, çocuklarımız ve her yıl sinemayla daha evvel buluşmamış 1 milyon çocuğu hem belediyeler birliği hem Sinema Salonları Birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak iş birliği yapıyoruz ve onları birinci sefer sinema ile buluşturuyoruz. Maalesef pandemi nedeniyle iki yıl orta verilmek zorunda kalınmıştı. Bu sene Beyoğlu Kültür Yolu Şenliğinin ikincisi düzenleniyor. Bu başlatmak için yeterli de bir vesile oldu. Atlas Sinemasında bu aktifliği başlatmak istedik. Bu etkinliğimiz yıl boyunca yüklü olarak Anadolu’da devam edecek’ dedi.

Oradaki çocukların sinemaya ulaşmasının daha güç olduğunu belirten Bakan Ersoy; ‘Onların sinema ile buluşmasını sağlayacağız. Beyoğlu Kültür Yolu ve Başşehir Kültür Yolu Şenlikleri paralel vakitte başladılar, dolu dizgin devam ediyor. Çok hoş bir iştirak var, bu bizi keyifli ediyor. Her geçen gün aktiflik sayısını da artırıyoruz. Gelen yansılar de çok olumlu. O açıdan bu aktiflikleri ülke genelinde yaygınlaştırarak devam etmek istiyoruz. Buradaki temel gayemiz bir başlangıç yapmaktır. Bu başlangıcı farklı kentlere yaymak istiyoruz. Aslında özel kültür kuruluşlarımız, kurumlarımız devamını getiriyorlar. Her sene daha fazla iştirak oluyor ve iştirak artıkça bakanlığın hissesi azalıyor. Temel istediğimiz budur. Özel kurumlar, kültür sanat kurumları tarafından bu aktiflik sahiplenilsin ve bu rota yalnızca şenlikle hudutlu kalmasın, rota yıl uzunluğu devam etsin. Biz yılda iki kere şenliklerle destekliyoruz. Ben rota güzergahını Beyoğlu ve başkentte uzun müddet gezdim. Bizim rota üzerinde sanat kurumları, sanat dükkanları, kültür iktisadı oluşmaya ve buraya taşınmaya başlamış olduğunu gördüm. Bu da sevindirici. Halk tarafından da benimsenmiş, kültür ve sanat üreten sanatkarlarımız tarafından da benimsenmiş. Hedeflediğimiz doğrultuda gelişerek devam ediyor” dedi.

‘Katılanlar memnun, katılmayanlar da mutlu”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise yaptığı açıklamada, Beyoğlu Kültür Yolu Şenliği’nin çok uygun başladığını ve büyük bir ilgiyle devam ettiğini aktararak, “Katılanlar da katılmayanlar da memnun. Zira herkesin bir biçimde bu müspet güce gereksinimi var. Yazın gelmesiyle birlikte kenti yaşamak ve hissetmek herkesin hakkı. Bu çerçevede baktığımızda insanların ilgisinin çok olumlu ve olumlu olduğunu görüyoruz.” sözlerini kullandı.
Demircan, şenlik kapsamında AKM, Şişhane, Galata Kulesi ve Galataport’ta açık sahneler kurulduğuna dikkati çekerek, toplumun her bölümünden insanları kuşatan bu aktifliklerin büyük ilgi gördüğünü belirtti.