Borsa haftanın son işlem gününe yükselişle başladı

Haftanın beşinci gününün açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 22,31 puan ve yüzde 0,22 artışla 10.104,41 puana çıktı.

Bankacılık endeksi ve holding endeksi yüzde 0,29 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,58 ile sigorta olurken, en fazla kaybettiren ise yüzde 0,68 ile tekstil deri oldu.

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kanada ve Meksika’ya tarife uygulayacağına yönelik açıklamaları takip edilirken, bilanço döneminde teknoloji sektöründe önde gelen bazı firmaların beklentilerin üzerinde kar açıklamaları sonrası pozitif bir seyir öne çıkıyor.

Yurt içinde dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,05 değer kazanarak 10.082,10 puandan tamamlarken, gözler uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Raitings’in beklenen Türkiye değerlendirmesine çevrildi.

Fitch en son eylül ayında Türkiye’nin kredi notunu “B+”dan “BB-“ye yükseltirken, not görünümünü “durağana” çevirmişti. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 24 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre 4 milyar 257 milyon dolar artışla 167 milyar 560 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

TÜİK işsizlik verilerini açıkladı: İstihdam düştü çalışma saatleri arttı!

TÜİK, yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. İşsizlik azalırken istihdamda daralma görüldü. En fazla kayıp tarım sektöründe yaşandı.

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı -16 Mayıs 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat, güne yüzde 0,1 düşüşle 10.893,00 puandan başladı.

Bir dizi bir fiş!

Dizi ve film yapım şirketlerinin temsilcileri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri vergi bilincini geliştirmek için bir araya geldi. 1980’lerin unutulmaz kamu spotundaki “bir alışveriş bir fiş” skeci gibi skeçlerin yapımlarda yer alması sağlanacak.

Terör örgütü bile Türkiye’ye sığınıyor…

Neden herkes Türkiye’ye geliyor? PKK bile?.. ‘Şimdi neden silah bıraktı’ diyorlar ya.. Sanki sebep yokmuş gibi. Yıllar süren ve ilmek ilmek örülen bir aklın takvimini baştan mı anlatalım. Zamanında söyledik, anlamadılar, onlarla da uğraşacak değiliz… Terör örgütünü pes ettiren “T.C.”dir . Başta ulusal güvenlik mimarimiz olmak üzere yapılan fedakârlıklardır… Küresel ve bölgesel konjonktürün katkısını da kayda geçirmeliyiz. Altını çizmemizin sebebi, bunun sadece güney sınırımızla veya terör örgütü

Boğaziçi Üniversitesi’nde Nurettin Yıldız’a yönelik provokasyon: Polisin üzerine yürüdüler

Boğaziçi Üniversitesi, İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), Nurettin Yıldız ile ‘İslami İlimler’ başlıklı bir konferans düzenleneceğini açıkladı. Saat 18.00’de başlayacağı duyurulan etkinlik öncesi Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup, Yıldız’ı üniversiteye sokmamak için yürüyüş düzenledi. Olası provokasyonlara karşı polis ekipleri de kampüste hazır bulundu. Etkinlik öncesinde kulübün odasına saldırı düzenlenmiş, üniversite yönetimi eylemi gerçekleştirenler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ve suç duyurusunda bulunulacağını bildirmişti.

Çiftçilere 1 milyon 850 bin adet bedavaya dağıtıldı

Tüekiye’nin bir çok ilinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında ücretsiz sebze fidesinin dağıtımı devam ediyor. İl Tarım ve Orman …