CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

CHP’den Milli Eğitim Bakanı Tekin’in Açıklamalarına Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşcıer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesi konusunda “Bu konuda kamuoyunda talep olursa, biz de ilgili birimlerimizle beraber otururuz, değerlendiririz” açıklamasına tepki gösterdi. Taşcıer, “Kâr hırsıyla, ideolojik heveslerle ve yandaş sendikanın ortaklığıyla şekillenen bu karanlık projeye geçit vermeyeceğiz. Çocuklarımızı sermaye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşcıer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in zorunlu eğitimle ilgili açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Taşcıer, şunları kaydetti:

  • “Kâr hırsıyla, ideolojik heveslerle şekillenen bu projeye geçit vermeyeceğiz”
  • “Lise çağında zorunlu eğitimi kısaltmak, çocukları işçiliğe, kız çocuklarını eve, ülkemizin geleceğini ise karanlığa mahkum etmektir. MESEM’lerle derinleşen bu düzen, gerici ve piyasacı bir tercihtir. Zorunlu eğitimi 2 yıla indirmek için yapılan hazırlığı görüyoruz ve bu anlayışı reddediyoruz.
  • Kâr hırsıyla, ideolojik heveslerle ve yandaş sendikanın ortaklığıyla şekillenen bu karanlık projeye geçit vermeyeceğiz. Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz!” (ANKA)

Related Posts

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davası… İstinaf, MHP’li eski belediye başkanının cezasını onadı!

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

ABD ile Endonezya’dan 34 milyar dolarlık anlaşma

Endonezya hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın yüzde 32’lik ek gümrük vergisi tehdidinden kaçınmak amacıyla büyük ölçekli ithalat anlaşmalarına yöneldi. Endonezya Ekonomi Bakanı Airlangga Hartarto, ABD ile yapılan yeni enerji ve tarım ürünleri …

Barış anlaşmasında uzlaşı sağlanmıştı: Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi’de görüşecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bir görüşme gerçekleştirecek.

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?