Çinli DeepSeek, ABD’de günün en fazla indirilen uygulaması oldu

DeepSeek’in R1 Modeli, ABD ve Çin Uygulama Mağazalarında Zirvede

Çinli yapay zeka geliştirici DeepSeek’in son ürünü olan R1 modeli, ABD uygulama mağazalarında büyük bir başarı elde etti. 10 Ocak’ta tanıtılan bu akıl yürütme modeli, açık kaynak kodlu ve sohbet robotuna entegre edilmiş bir uygulama olarak dikkat çekti.

ABD’de indirilmeye başlandığı günden itibaren ChatGPT gibi rakiplerini geride bırakan DeepSeek’in R1 modeli, düşük maliyeti ve yüksek performansıyla teknoloji dünyasında büyük ilgi gördü.

DeepSeek’in ücretsiz ve açık kaynak kodlu olması, OpenAI’ın benzer bir modeli olan o1’in 200 dolara satılmasına karşın büyük yankı uyandırdı. Bu durum, yapay zeka alanında ciddi yatırımlar yapan şirketlerin hisselerinde NASDAQ Borsası’nda değer kaybetmelerine neden oldu.

R1 modeli, Apple’ın Çin mağazasında da en fazla indirilen uygulama olurken, ByteDance’in “Doubao” ve Moonshot AI’ın “Kimi” gibi rakip yapay zeka asistanlarını geride bıraktı.

DeepSeek’in R1 modeli, California Üniversitesi araştırmacılarının performansa dayalı olarak değerlendirdiği Chatbot Arena’da Google’ın Gemini ailesinden gelen iki modelin ardından üçüncü sırada yer alarak OpenAI’ın o1 modelini geride bıraktı.

Related Posts

Toplu konut inşasından tarihi şehir çıktı

Hollanda’nın Nijkerk kentinde “Wonen bij de Toren” adlı konut projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları, bölgenin geçmişine ışık tutan şaşırtıcı arkeolojik bulgularla sonuçlandı. 27 Haziran’da tamamlanan kazılarda, 13. yüzyıla ait yerleşim …

ABD’nin Ukrayna’ya füze yardımını kestiğinden haber yokmuş

Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurma kararı Washington’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’ın bile devre dışı bırakıldığı bir süreçte alındı. Cumhuriyetçiler tepki gösterdi, Colby ise sürecin Ukrayna desteğini sürdürdüğünü savundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’de yapılan Barı Şeria’yı “ilhak” çağrılarına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadelerini en güçlü biçimde reddediyoruz” denildi.

Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında dikkat çeken karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu.

72 saatlik yangından geriye yürek yakan görüntüler kaldı

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde meydana gelen ve ekiplerce üç günlük müdahalenin ardından söndürülen yangından geriye siyah bir örtü kaldı.

Lübnan Başbakanı Selam: ‘İsrail işgali sürdükçe kalıcı istikrar mümkün değil’

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, İsrail’in Lübnan topraklarının bir kısmındaki işgalini ve saldırılarını sürdürdüğü sürece ülkede kalıcı istikrarın sağlanamayacağını belirtti.