Hatay’da yurttaşın inşaatı da durdu

TOKİ’den hak sahipliği kazanan on binlerce yurttaş henüz kura aşamasına bile geçemezken Hatay’da yerinde dönüşüm başvurusu yapan depremzedelere hibe ödemeleri de aksadı.

Cumhuriyet’e konuşan yurttaşlar “Yerinde dönüşüm kapsamında bizlere 750 bin lira hibe ve 750 bin lira kredi desteği tanımlandı. Geçen 2 yılda bu para bile değerini kaybederken şu ana kadar hibenin ilk hak edişi olan 300 bin lira yattı. İkinci hak edişe başvurduğumuz halde iki aydır ödeme yatmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüğüne gittiğimizde ise bakanlıkta dosyalar imzalanmadığı için para alamayacağımız belirtildi. Borç harçla bu noktaya getirdiğimiz inşaatımızı durdurmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Related Posts

49 ilde DAEŞ terör örgütü mensubu 210 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde DAEŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, 210 şüpheli terör örgütü mensubunun yakalandığını bildirdi.

Ali Yerlikaya ve Murat Kurum’dan ‘deprem’ açıklaması: ‘Riskli binalara girmeyin’

Son dakika gelişmesi… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapıyor.

Okulda öğretmene dayak: Serbest bırakıldı

Trabzon’da bir ortaokulda öğretmen, teneffüs bitiminde tartıştığı öğrencisinin okula gelen velisi tarafından dövüldü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs, serbest bırakıldı.

Bakan Kurum’dan İstanbul’daki depreme ilişkin açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremle ilgili son durumun değerlendirildiği toplantının sürdüğünü bildirdi.

FT: “Trump, otomobil üreticilerini bazı vergilerden muaf tutacak”

ABD Başkanı Trump’ın, otomobil üreticilerini bazı gümrük vergilerinden muaf tutacağı öğrenildi.

Trump, Papa’nın Cenaze Törenine Katılacak

ABD Başkanı Trump, Roma’da Papa Franciscus’un cenaze törenine katılacağını duyurdu.