İmamoğlu’nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan’ın talebi reddedildi!

Karara göre, Pehlivan’ın müdafilerinin reddi hakim talebi, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda belirtilen yasal nedenlerden olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. Mahkeme, talebin reddinin ardından tutukluluk incelemesine devam etti.

Duruşmada söz alan Pehlivan’ın müdafilerinden avukat Hasan Fehmi Demir, müvekkiline yöneltilen suçlamaların yer, zaman ve mahiyetinin bildirilmediğini belirterek, bunun en temel insan hakkının ihlali olduğunu vurguladı.

“ADİL YARGILAMA İLKELERİNİN AĞIR İHLALİNİN SOMUT BİR ÖRNEĞİ”

Demir, “Bu yapılmadığı müddetçe bir savunma yapabilmek, müvekkilin hangi eylemi nedeniyle tutuklandığını bilmek mümkün değildir. Tutukluluk haline sağlıklı gerekçelerle itiraz etmemiz olanaksızdır. Bu durum, adil yargılama ilkelerinin ağır ihlalinin somut bir örneğidir” dedi.

Demir, reddi hakim talebini yazılı olarak da sunacaklarını ifade ederek, “Talebimizin acilen Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Pehlivan’ın diğer avukatı İbrahim Özden Kaboğlu ise tutuklamanın Anayasa’nın 19. maddesinde öngörülen şartlara aykırı olduğunu savundu. Kaboğlu, “Tutuklamaya dayanak iddialar hakkında bilgilendirilmemiş olmamız bile bu işlemin Anayasa’ya ve hukuka açıkça aykırı olduğunu teyit etmektedir. Meslektaşımın beyanlarına katılıyorum” dedi.

Mahkeme kararında, şüphelilerin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, kolluk tarafından düzenlenen tutanaklar ile dosyadaki diğer bilgi ve belgeler birlikte değerlendirildiğinde, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut deliller bulunduğu kanaatine varıldığını belirtti.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Gerekçede, delillerin henüz tamamen toplanmamış olması, suçun kanunda öngörülen ceza miktarı, kaçma ve saklanma ihtimali, mevcut tutuklama nedenlerinin ortadan kalkmaması ve adli kontrolün yeterli görülmemesi sebepleriyle tutukluluk halinin devamına karar verildiği ifade edildi.

Mahkeme, CMK’nın 108. maddesi uyarınca Pehlivan ve diğer şüphelilerin tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına, kararın Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla şüphelilere ve yakınlarına derhal tebliğine hükmetti. Karar, bildirildiğinden itibaren 2 hafta içinde itiraz edilebilecek.

Related Posts

Galatasaray’dan Filistin’e destek

Bu akşam oynanan Galatasaray – Karagümrük karşılaşması öncesinde, Galatasaray taraftarları takımlarına desteklerinin yanı sıra tribünlere Filistin ve Gazze’ye destek veren pankartlar astı.

Hindistan’da aniden bastıran sel baskını kamerada: 65 ölü yüzlerce kayıp var

Hindistan’ın Cemmu ve Keşmir bölgesindeki Kishtwar ilçesine bağlı Chashoti köyünde meydana gelen sel taşkını ve ardından oluşan sel felaketi, büyük bir yıkıma neden oldu. En az 60 kişi yaşamını yitirirken, 250’den fazla kişi kayıp olarak bildirildi. Yetkililer, can kaybının artmasından endişe ediyor.

Adana’da Boğulma Olayı

21 yaşındaki Muhammet Alperen Erdoğan, sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti.

Erzincan’da feci kaza: Ölü ve yaralılar var

Erzincan’da iki otomobil çarpıştı, 3 kişi ölü, 6 kişi yaralandı

Kanada’da uçuş krizi kapıda: Binlerce yolcu etkilenecek

Kanada’nın en büyük havayolu şirketi Air Canada, kabin memurlarının olası grevi öncesi uçuşları durdurmaya başladı. Grev, günlük yaklaşık 130 bin yolcuyu etkileyebilir ve ülkenin havayolu operasyonlarında ciddi aksamalara yol açabilir. Air Canada’da …

Rus tehdidine karşı eğitilen Amerikan pilotları Putin’i koruyacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, 10 yıl aradan sonra ilk kez ABD’ye gidiyor. Daha iki hafta önce Rus jetlerini engelleyen Amerikan savaş uçakları ise bu kez Kremlin liderini korumakla görevli.