İsrail’in Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi çevresine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 50’ye yükseldi

İsrail Saldırılarında Ölenlerin Sayısı 50’ye Yükseldi, 5 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’ndeki Kemal Advan Hastanesi çevresinde düzenlediği saldırılar sonucunda ölenlerin sayısının 5’i sağlık çalışanı olmak üzere 50’ye yükseldiği bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi çevresindeki binaları hava saldırılarıyla bombaladığı belirtildi.

Devam eden hava saldırıları sonucunda 5’i sağlık personeli olmak üzere toplam 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, sağlık çalışanlarından Abdulmecid Ebu el-Ayş ve Mahir el-Acrami’nin hastane yakınında gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirdiği ve cenazelerinin hala alınamadığı ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma Gazze’deki sivil halkı İsrail saldırılarına karşı koruma çağrısı yapıldı.

Daha önceki açıklamada, İsrail’in Kemal Advan Hastanesi çevresini hedef alan bombalı saldırılarda 5 Filistinli sağlık personelinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. (AA)

Related Posts

Tutuklanan ve yerine kayyum atanan seçilmiş Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın yarım kalan belgeselinden ilk fragman

İBB soruşturması sonrası tutuklanan ve yerine kayyum atanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, çekimleri yarım kalan “Kader Ortağı” adlı mini belgesele ait ilk fragmanı paylaştı.

Türkiye’nin Malta Büyükelçisi Erdeniz Şen hayatını kaybetti

Türkiye’nin Malta Büyükelçisi Erdeniz Şen (51), rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Şen için taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında “Gençlerimizi yalnızca geleceğin mimarları olarak değil, değişimin itici gücü olarak da görüyor; medeniyet mirasımızı yüreğinde taşıyan Türk gençliğinin enerjisi, azmi ve hayalleriyle yaşadığımız çağa ‘Türkiye Yüzyılı’ damgasını vuracağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

DEM’den İmralı ziyareti sonrası açıklama: Kardeşler kavga eder ama biri diğerisiz olmaz

DEM Parti heyeti, Van Milletvekili Pervin Buldan ve Avukat Özgür Erol’un katılımıyla teröristbaşı Abdullah Öcalan’la beşinci kez yüz yüze görüştü. DEM’den ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Kardeşlik hukuku üzerinde bir yeni sözleşmeye ihtiyaç var. Türk-Kürt ilişkisinin mahiyeti bambaşkadır, bozulan şey kardeş ilişkisidir. Kardeşler kavga eder ama biri diğerisiz olmaz.” ifadelerine yer verildi.

Meksika donanmasına ait geminin Brooklyn Köprüsü’ne çarpması sonucu en az 19 kişi yaralandı

Meksika donanmasına ait geminin Brooklyn Köprüsü’ne çarpması sonucu en az 19 kişi yaralandı

İsrailliler, Gazze’de ateşkes ve esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi

İsrail’in Tel Aviv kentinde toplanan yüzlerce kişi, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, ellerinde esirlerin fotoğrafları, İsrail bayrakları ve hükümet karşıtı dövizler taşıdı.