Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Taşköprü Sarımsağı Hasat Zamanı Geldi!

Taşköprü sarımsağı, lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada adını duyurdu. Kastamonu’da 25 bin dekar alanda yetiştirilen ve 30 bin ton rekolte beklenen Taşköprü sarımsağının hasat sezonu başladı.

Binlerce kadın işçi, Taşköprü ilçesindeki tarlalarda büyük bir emekle sarımsakları topluyor. Hasadın 20 gün kadar süreceği tahmin ediliyor.

Taşköprü’de sarımsak pazarında ise fiyatlar şu şekilde: küçük boy sarımsak 90, orta boy 140-160, büyük boy 160-200, duble sarımsak ise 200-230 lira aralığında satılıyor.

Üretici Metin Kabadayı, bu yılın rekoltesinden memnun olduklarını belirterek, doğal yöntemlerle üretim yaparak kaliteli sarımsaklar elde ettiklerini vurguladı. Kabadayı, “Bu yıl ilkbahar yağışları sayesinde hem kalite hem verim açısından güzel sonuçlar aldık” dedi.

Hasat sürecini yöneten Aliye Güllü, sarımsakların kalitesinden memnun olduklarını ve 20-25 gün boyunca hasadın devam edeceğini belirtti. Emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Related Posts

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …