Kaza Davasında Bilirkişi Raporu!

Eyüpsultan’da UTV Sürücüsüne Çarpıp Kaçan Sanığın Davasında Bilirkişi Raporu Hazırlandı

Eyüpsultan’da yaşanan ve yol kenarındaki UTV sürücüsü Muhammed Gürcan Koçak’a çarpıp kaçmakla suçlanan sanık Mahmut Yücedağ’ın davasında adli trafik bilirkişi raporu hazırlandı. Rapora göre, kazada asli kusurlu olan sanık yüksek oranda kusurlu bulundu, Kazadan hayatını kaybeden Koçak ise çok düşük oranda tali kusurlu bulundu.

Olayın tarihi 22 Şubat 2025’te gerçekleşmiş ve 6 gün sonrasında yakalanan sanık Yücedağ’ın yargılanmasına başlandı. Bilirkişi raporunda, Yücedağ’ın şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaması sebebiyle kazanın meydana geldiği belirtildi. Kazada hayatını kaybeden Koçak ise çarpmanın olduğu yerde bulunması nedeniyle az derecede kusurlu görüldü. Rapora göre, Yücedağ birinci derecede yüksek oranda asli kusurlu iken, Koçak ikinci derecede düşük oranda tali kusurlu bulundu.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi yarın saat 13.30’da konuya ilişkin yargılamayı sürdürecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Koçak’ın aracının arızalanmasının ardından emniyet şeridine park ettiği ve burada Yücedağ’ın aracıyla çarpıştığı ve kaçtığı belirtildi.

Şüpheli Yücedağ’ın ifadesinde, karlı yol şartları nedeniyle domuz sürüsüne çarptığını düşündüğü ve olay yerinden ayrıldığını söylediği kaydedildi. Yücedağ’ın kaza günü yola yeniden dönmediği ve 6 gün sonra yakalandığı belirtildi. Şüphelinin hız, görüş ve trafik kurallarına uymadığı da iddianamede yer aldı.

İddianamede şüpheli Yücedağ’a 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. – İSTANBUL

Related Posts

İsrail Savunma Bakanı’ndan tehdit: ‘Suriye’ye girebiliriz’

Suriye’nin Süveyde kentinde Dürzilerle hükümet güçleri arasında süren çatışmaların üçüncü gününde İsrail doğrudan müdahil oldu. İsrail Savunma Bakanı Katz, Dürzilerin destekleneceğini belirtti, Suriye’de ise seferberlik ilan edildi.

Trump, yeni kulesini dikeceği şehir seçti

Trump Organization, Romanya’nın siyasi çalkantılarla sarsılan başkentinde lüks bir konut projesine imza atmaya hazırlanıyor. Trump Tower Bükreş’in tam yeri ve başlangıç tarihi belirsizliğini korurken, proje Amerikan yönetimiyle Avrupa arasında yaşanan demokrasi geriliminin gölgesinde duyuruldu.

Erdoğan’dan ilk açıklama geldi

PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 346 kişi gözaltına alındı

“Siber Suçlarla Mücadele” kapsamında son bir haftada 346 kişi gözaltına alındı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Muhittin Böcek: Gerçekler ortaya çıkacak

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine mesaj gönderdi. Muhittin Böcek, mesajında, “Tarih gerçeklerin en açık şekilde ortaya çıktığı yüzlerce örnekle dolu. Merak etmeyin gerçekler yine ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.