Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

En fazla Türkler sınır dışı ediliyor

Almanya’ya iltica etmek isteyen Türkler aylarca kamplarda süründürülüyor. Mahkemeye bile çıkarılmadan ellerine kağıt ceplerine de 1000 Euro verilerek Türkiye geri gönderiliyorlar.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı. Vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma