Resmî Gazete’de bugün (26 Şubat 2025 Resmî Gazete kararları)

Yönetmeliklerde Değişiklikler ve Mahkeme Kararları Gündemde

Üniversitelerdeki yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ve önemli mahkeme kararları gündemdeki yerini koruyor. Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği ile Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği üzerinde değişiklikler yapıldı. Ayrıca, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği’nde de önemli değişiklikler gündeme geldi.

Anayasa Mahkemesi de son kararlarıyla dikkat çekiyor. 25/12/2024 tarihli ve E: 2024/130, K: 2024/235 sayılı karar ile 25/12/2024 tarihli ve E: 2024/132, K: 2024/237 sayılı kararlar önemli birer gelişme olarak kayıtlara geçti. Yüksek Seçim Kurulu da 25/2/2025 tarihli ve 2025/82 sayılı kararı ile gündemdeki yerini koruyor.

Ayrıca, yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar da ilan bölümünde yer alıyor. T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de takip edilmeye devam ediyor.

Related Posts

Tugay Çatlı Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı

Tugay Çatlı, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak göreve başladı ve adalet hizmetlerini geliştirecek.

CHP komisyona üye verecek mi? Özgür Özel açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel iktidarın Terörsüz Türkiye adını verdiği sürece dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulacak komisyona katılma ile ilgili soruları yanıtladı. Özel “Meclis Başkanı bir açıklama yapsın ve ‘nitelikli çoğunluk kesinlikle aranacak’ desin. Biz de isimleri bildirelim dedik. Yolladığı yazıda yok çünkü öyle bir şey. Bunu söylediği anda üye vereceğiz” dedi.

İşaret fişeğiyle ormanı yaktı, gözaltına alındı

Beykoz’da ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin 1 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saat 20.59 sıralarında Çubuklu Mahallesi Dedeoğlu Caddesi’ndeki ormanlık alanda çıkan ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangına ilişkin çalışma yürüttü.

Akülü Araçlar Özel Gereksinimli Vatandaşlara Dağıtıldı

Bünyan Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşlar için akülü araç dağıtım töreni düzenledi.

Datça’da Orman Yangınlarına Karşı Nöbet

Datça’da jandarma ve Orman İşletme ekipleri orman yangınlarına karşı 7/24 nöbet tutuyor.

Hakkari’de İki Aranan Şahıs Yakalandı

Jandarma, 12 yıl 5 ay ve 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan iki kişiyi Hakkari’de yakaladı.