Silifke Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

SON DAKİKA! Murat Ağırel ve Timur Soykan hakkında yurt dışı yasağıyla adli kontrol kararı

Adliye'ye ifade verecekleri günün sabahında gözaltında alınan gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sabah saatlerinde evlerinde arama yapılan ve bilgisayarlarına el konulan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat ...

Gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel Adliye’ye Götürüldü, Adli Kontrolle Serbest Bırakıldılar

Timur Soykan ve Murat Ağırel adlı gazeteciler, ifade vermek için Adliye’ye gitmeyi planladıkları sırada evlerinde gözaltına alındı. Ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Gözaltına alındıktan sonra yapılan ev aramaları ve bilgisayarlarına el konulmasıyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel ve Bir Gün Gazetesi yazarı Timur Soykan Vatan Emniyeti’ne götürüldü.

İki gazetecinin asıl nedeni ise Flash TV ve Pozitifbank sahibi Erkan Kork tarafından kara para iddialarıyla şikayet edilmesiymiş.

Adli Kontrol Şartıyla Özgürlüklerine Kavuştular

Vatan Emniyeti’ne götürülen gazeteciler, burada verdikleri ifadelerin ardından savcılığa sevk edildi. Ardından mahkemeye çıkarılan Soykan ve Ağırel, mahkemenin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Bu şartlar arasında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola giderek imza verme gibi kurallar yer alıyor.

Emniyet İfadeleri Ortaya Çıktı

Gazetecilerin emniyette verdiği ifadeler de gün yüzüne çıktı. Kork’un iddialarını reddeden Soykan ve Ağırel, yaptıkları ses kayıtlı görüşmelerin sadece gazetecilik amacı taşıdığını vurguladılar.

Soykan, yasa dışı bahis ve uyuşturucu kaçakçılığı üzerine hazırladığı haber ve kitaplar hakkında bilgi verirken, Ağırel ise “Kirli Çark” adlı kitabı kapsamında Kork ile yaptığı röportajın kitabında yer aldığını belirtti. İfadelerde yapılan haberlerin yasal ve etik olduğu savunuldu ve Kork’un iddialarının mesleki etkinliklerinden kaynaklandığı belirtildi.