Trump: Panama Kanalı’nı Çinli askerler yönetiyor

Trump’ın İronik Noel Mesajı: “Panama Kanalı’nı Ele Geçiren Çinli Askerler”

Amerika Birleşik Devletleri’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformunda Noel için ironik bir mesaj paylaştı. Mesajında, “Herkese, özellikle de Panama Kanalı’nı yasa dışı şekilde kontrol eden Çin askerlerine mutlu Noeller.” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Trump, Panama Kanalı’nın 110 yıl önce inşa edildiğini ve ABD’nin inşa sırasında 38.000 kişiyi kaybettiğini ve yıllık bakım için büyük miktarlarda para harcadığını vurguladı. Ancak, kanalın kontrolünün ellerinde olmadığını savunan Trump, durumu değiştirmenin zamanının geldiğini ifade etti.

Aynı zamanda, Trump daha önce dile getirdiği Kanada’nın ABD’nin 51. eyaleti olması gerektiği düşüncesine vurgu yaparak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau için “vali” ifadesini kullandı. Donald Trump’ın bu açıklamaları, Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino ve Panamalılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Görsel için tıklayınız.

Related Posts

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı. Vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Pakistan’da askeri konvoya saldırı: 13 asker yaşamını yitirdi

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda 13 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. 13 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki Kuzey Veziristan bölgesinde ilerleyen bir askeri konvoyun yakınında …