Türkiye Elektrik Üretim ve Tüketim Verileri Açıklandı

Türkiye’de Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi Açıklandı

Türkiye’de günlük bazda elektrik üretimi ve tüketim verileri açıklandı. Dünkü verilere göre, ülkede 880 bin 398 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 885 bin 367 megavatsaat olarak gerçekleşti.

Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin verilerine göre, saatlik bazda en yüksek elektrik tüketimi 42 bin 638 megavatsaatle akşam saat 21.00’de, en düşük tüketim ise 29 bin 105 megavatsaatle sabah saat 07.00’de yaşandı.

Üretimde ilk sırada yüzde 18,1 ile ithal kömür santralleri yer alırken, bunu yüzde 16,1 ile barajlı hidroelektrik ve yüzde 15,1 ile doğal gaz santralleri takip etti.

Türkiye’nin dünkü elektrik ticaretine bakıldığında, ülke 5 bin 200 megavatsaat elektrik ihracatı yaparken, 10 bin 171 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Fuat Kabakcı – Ekonomi

Related Posts

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada ün kazanan Taşköprü sarımsağının tarlalardan toplanması için yoğun mesai harcanıyor. Kastamonu’da 5 bin ailenin geçim kaynağı olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 25 bin dekar alanda yetiştirilirken …

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.