Yangın Faciasında 9 Kişi Tutuklandı

‘TUTUKLANAN ŞÜPHELİLER: TAKSİRLE BİRDEN FAZLA KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERME SUÇUNDAN’

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen yangın faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tutuklanan şüphelilerin ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan yargılandıklarını belirten Barut, “Otel sahibi, otel genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı. Bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şu anda 4 kişi ise gözaltında ve bugün adliyeye sevk edilecekler. Bilirkişi raporuna göre diğer şüphelilerin de gözaltına alınacağı yönünde duyumlar var. Soruşturma devam ediyor ve biz de Bolu Barosu olarak mağdurların haklarını korumak için kovuşturmayı başsavcılıkla birlikte takip ediyoruz,” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU DEĞERLENDİRMESİ

Barut, bilirkişi raporlarına ilişkin şunları söyledi: “Henüz bir rapor hazırlanmadı ancak kusur incelemesi devam ediyor. Restoranda çıkan yangına müdahale edildi ancak otel yapısındaki eksiklikler nedeniyle yangın kısa sürede tüm otele yayıldı. Şüphelilerin ifadeleri önemli olsa da asıl önemli olan olay yerindeki delillerin toplanması. Bilirkişi raporuyla yangın tertibatının incelenmesi önem taşıyor.”

‘ÖNEMLİ OLAN ORADAKİ DELİLLERİN TOPLANMASI’

Barut, yangınla ilgili detayların bilirkişi raporu ve iddianameyle netlik kazanacağını belirtti. Şu anda paylaşılan bilgilerin şüphelilerin ifadelerine dayandığını ve asıl önemli olanın olay yerindeki delillerin incelenmesi olduğunu vurguladı. Bolu Barosu olarak soruşturmayı yakından takip ettiklerini ve mağdurların haklarının korunmasını sağlamak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Mutlu YUCA/BOLU

Related Posts

En fazla Türkler sınır dışı ediliyor

Almanya’ya iltica etmek isteyen Türkler aylarca kamplarda süründürülüyor. Mahkemeye bile çıkarılmadan ellerine kağıt ceplerine de 1000 Euro verilerek Türkiye geri gönderiliyorlar.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı. Vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma