‘Yaren Leylek’ler yaşasın diye…

Baharın Habercisi Yaren Leylek Geri Döndü!

Bahar geldi ve Yaren Leylek ile balıkçı Adem Yılmaz arasındaki 14 yıllık dostluk yeniden canlandı. Bu güzel haber, birçok kişi için baharın müjdecisi olarak kabul edilirken, Yarenseverler dahi Eskikaraağaç Leylek Köyü’ne akın etmeye başladı.

Doğa Derneği ise sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla Yaren Leylek gibi göçmen kuşların karşılaştığı tehlikelere dikkat çekti: “Leylekler, göç esnasında elektrik direklerine konarak elektrik çarpması sonucu hayatlarını kaybedebiliyor. Göç esnasında dinlenebilecekleri ve beslenebilecekleri sulak alanlar giderek azalıyor. Avcılık faaliyetleri ve tarım zehirleri de leylekleri tehdit etmeye devam ediyor.”

Related Posts

Görüntüler İstanbul’dan: Biri sıktı, biri çekti!

Sultangazi’de yüzlerini gizleyen 2 şahıs park halindeki otomobile silahlı saldırı gerçekleştirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere saldırganlardan birinin ateş ettiği diğerinin ise cep telefonuyla o anları kaydettiği görüldü. Kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

YTÜ Öğrencisi Dron Projesiyle Birinci Oldu

Meryem Koç, Portekiz’deki yarışmada SLAM destekli dronuyla birincilik kazandı.

İran basını duyurdu: 3 Avrupa ülkesi ile nükleer müzakereler yeniden başlayacak

İran’ın yarı resmi Tesnim haber ajansı, İran ile Almanya, Fransa ve İngiltere arasında üzerinde anlaşmaya varılan nükleer müzakerelerin gelecek hafta yapılabileceğini aktardı.

Balkondan Düşen 2 Yaşındaki Çocuk Yaralandı

Aksaray’da 2 yaşındaki Haydar, balkondan düşerek yaralandı. Sağlık ekipleri tedavi için hastaneye götürdü.

Düzce’de Yangın Paniği: Doğal Gaz Hattına Ulaştı

Düzce’de devriye gezen polis ekipleri, bir evin kuruluğunda yangın olduğunu fark etti. Yangın, doğal gaz ana hattına ulaşınca itfaiye çağrıldı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı, ancak maddi hasar oluştu.

Dev maçta yere yığıldı bir daha kalkamadı: “Üst üste acımasız yumruklar”

Boks dünyanın iki devinin karşı karşıya geldiği maçta Wembley Stadyumu tarihi anlara şahitlik etti.